Aasta puitehitis 2023: tutvu nominentidega ja anna hääl oma lemmikule! (Moodne Kodu)

Konkursi korraldaja Erik Konze sõnul on puit suurepärane ehitusmaterjal, mis on kerge ja vastupidav. „Ajal, mil keskkonnaprobleemid on globaalselt üheks suurimaks kõneainet pakkuvaks teemaks, on oluline leida võimalusi, kuidas inimteguritest tulenevaid ohtlikke mõjusid loodusele vähendada. Puidul on keskkonnasõbraliku ja kohalikku päritolu materjalina palju eeliseid, mistõttu on puitarhitektuuri arengu edendamisele kaasa aitamine kindlasti oluline,“ märgib ta.

Konkursil on neli auhinnakategooriat. Peaauhinna Aasta Puitehitis autoreid premeeritakse seejuures kahe reisipääsmega puitarhitektuuri õppereisile või konverentsile 4000€ ulatuses. Välja antakse ka eriauhind parima puitinterjöör eest, „ESTPLY puitinterjööri auhind“ – 1500€, eriauhind liimpuidu parima kasutuse eest, „Arcwoodi aasta liimpuiduauhind“ – 1500€ ja eriauhind höövelmaterjali parima kasutuse eest, „Raitwood’i aasta fassaadiauhind“ – 1500€. Samuti annab Moodne Kodu auhinna rahva lemmikule.

Tutvu objektidega, seejärel tee allpool valik ning hääleta oma lemmikobjekti poolt. Kui oled valiku teinud, siis seda enam muuta ei saa.

Allikas: Moodne Kodu